Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Activiteit:

FILMVOORSTELLING OP WEG NAAR EEN GROENE STAD Historische beelden van stad en omgeving in Concertgebouw De Vereeniging

Geplaatst door: Emile Pfeil
Begint op: maandag, 16 april 2018 om 14:00
Eindigt op: maandag, 16 april 2018 om 22:30
Locatie: Nijmegen-Centrum, Nijmegen, Nederland

Ook dit jaar pakt de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld weer flink uit tijdens haar jaarlijkse voorjaarsvoorstelling. Deze Stichting verzamelt en vertoont al sinds 1984 bewegende historische beelden van onze stad en omgeving. Dit jaar is het thema “Op weg naar een groene stad”.

De samenstellers hebben voor deze  voorstelling aansluiting gezocht bij het feit dat Nijmegen dit jaar Green Capital is. In de voorstelling worden bewegende beelden vertoond van natuurlijk groen en van door mensen gefabriceerd groen. Beelden van de stad, maar ook van de omgeving zoals Lent, Beuningen, Beek-Ubbergen en de Plasmolen. Te zien valt hoe vervuilende werkzaamheden geleidelijk aan groener worden, hoe steeds duurzamer personen- en goederenvervoer ruimte schept voor ontspanning in min of meer groene uitspanningen. Van de iconische Groene Waalbrug gaan we via smakelijke maaltijden en kinderwagens naar de nostalgische trolleybus. Ook aan andere herdenkingsfeiten in 2018 zal aandacht worden besteed. Dit jaar is immers ook Marikenjaar, en is het 65 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond, waarvoor men ook in Nijmegen een steunactie organiseerde. Daarnaast zullen historische beelden van het stadscentrum traditioneel een hoofdrol spelen.

De voorstellingen zijn op maandag 16 april in de Grote zaal van Concertgebouw De Vereeniging. Er is een middagvoorstelling die om 14.00 uur begint, en een avondvoorstelling die om 20.00 uur start. De voorstellingen duren – inclusief pauze – ongeveer tweeënhalf uur. Kaartjes kosten € 10,- per stuk en kunnen vanaf 3 april worden gekocht in het Huis van de Nijmeegse geschiedenis in de Mariënburgkapel of worden besteld via de website http://www.stadsschouwburgendevereeniging.nl. Donateurs gratis.


Bekijk alle activiteiten in de buurt »