Kick-off fietsriksjatocht bij BUUR

  • 161 weergaven

Details

Zaterdag 11 mei 2019 van 14:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Deken Hensburchstraat 2
Nijmegen, Nederland

Dit voorjaar start Fietsen Alle Jaren Nijmegen met een nieuw initiatief in Nijmegen Zuid voor tochtjes op een fietsriksja voor minder mobiele mensen. Op zaterdag 11 mei geeft wethouder Bert Velthuis het startsein voor de feestelijke ingebruikname van deze riksja bij Wijkplaats Buur. 

Een ritje met de fietsriksja
De ritjes met de riksja zijn gratis en bedoeld voor ouderen en minder mobiele mensen die zelf niet (meer) kunnen fietsen. Een vrijwilliger haalt mensen op, thuis, of bij een woonvoorziening of dagbesteding. Samen met een andere passagier, bijvoorbeeld een vriend(in), mantelzorger of begeleider, worden ze rondgefietst in de wijk, de stad of in de natuur. Op verzoek kan de route ook gaan langs plekken waar de passagier vroeger gewoond en gewerkt heeft.

Stichting Fietsen Alle Jaren Nijmegen
Met de komst van de fietsriksja voor Nijmegen Zuid, rijdt stichting Fietsen Alle Jaren Nijmegen nu met drie fietsriksja’s in Nijmegen. Dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Nijmegen en Stichting Koprol kon de Stichting deze derde riksja aanschaffen.

Proefrit fietsriksja
Kom op zaterdag 11 mei naar de feestelijke kick off bij Wijkplaats Buur, Deken Hensburchstraat 2 in Nijmegen (tegenover speeltuin ‘Brakkefort’). Het programma begint om 14:00 uur. Wethouder Velthuis geeft het startsein en je kunt gratis een ritje in de riksja maken.

Over de organisator

Voormalige gebruiker