Hortuscafé in de Theetuin: 'Art of Nature'

  • 207 weergaven

Details

Donderdag 15 september 2022 van 19:30 tot 22:00 uur
Afgelopen
d'Almarasweg 22D, Nijmegen

Natuur inspireert kunst, kunst versterkt natuur

Het derde Hortuscafé van dit jaar in Hortus Nijmegen gaat over de boeiende relatie tussen kunst en natuur. Wat voegt kunst toe aan de natuur en omgekeerd? Het café in de sfeervolle Theetuin op donderdagavond 15 september (aanvang 19.30 uur) is een mix van verhalen, muziek, theater en beleving.

Anne Berk, tentoonstellingsmaker en publicist, is de eerste spreker. Ze noemt kunstenaars de ware antennes van de tijdgeest. Aan hun werk is af te lezen hoe we ons tot de natuur verhouden. Anne was gastcurator van de recente tentoonstelling ‘Rettet den Wald’ in Museum Het Valkhof.

Dan vertellen Rick Luijmes en Gijs Top over hun theaterwandeling EGO ECO van Theatergroep Greppel. Die gaat dwars door de Ooijpolder. Waarom willen ze zo graag middenin de natuur spelen?

Het café vervolgt met een ommetje langs een aantal kunstenaars in de tuin die graag iets over hun werk vertellen. En natuurlijk gaan de sprekers en kunstenaars met het publiek in gesprek.

Presentator van de avond is Ron Vervuurt. Met muzikale intermezzo’s door het gelegenheidsduo Dagmawit & Jasmien.

Tickets (5 euro, ex. servicekosten) via www.hortusnijmegen.nl of direct via deze verkorte url: https://bit.ly/3KIjB3F

Locatie: Victor Westhofflaan 22 (Google Maps: D’Almarasweg 22d)

Foto: poster van de tentoonstelling in Museum Het Valkhof

Over de organisator

Hortus Nijmegen
Kom aangewandeld in onze Botanische Tuin, of drink een kopje koffie/thee met een gebakje onder de Parasol in onze Theetuin. Spreek ook gerust onze vrijwilligers aan met je vragen. ... Lees meer