Mee met de schaapsherder van OERRR

  • 59 weergaven

Details

Zaterdag 24 september 2022 van 10:00 tot 12:30 uur
Afgelopen
Heumensebaan 2
Molenhoek, Nederland

Word je helemaal blij als je bij toeval de schaapskudde treft in het Rijk van Nijmegen? Ga dan mee op zaterdag 24 september om 10.00uur, met de boswachter van OERRR en je ontmoet zeker de schaapsherder. De schapen, de commando’s van de herder en de honden die druk in de weer zijn om alles bij elkaar te houden: de schaapskudde verveel nooit!

Altijd al een schaapsherder aan het werk willen zien? Of nog leuker zelf willen proberen schapen te drijven. Hij zal je vertellen wat de schapen in ons gebied doen en natuurlijk laat hij zien hoe de honden en de schapen met elkaar werken. Ook mag je zelf aan de slag. Meld je dan snel aan want er is maar plek voor 10 kinderen. 

Tips van de boswachter:

  • Trek stevige wandelschoenen aan
  • Draag kleding die passen bij het weer
  • Graag een kwartier voor aanvang aanwezig, zodat de groep op tijd kan vertrekken.
  • Honden zijn niet toegestaan tijdens deze wandeling.
  • Controleer jezelf achteraf altijd op teken

Aanmelden:
 De tocht begint zaterdag 24 september om 10.00 uur en is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar. Rond 12.30 uur is het weer afgelopen. Per gezin mag 1 ouder als het écht nodig is mee. De ouder kan zich via het kindertarief aanmelden. Opgave is verplicht, dit doe je via nm.nl/agenda/rijk-van-nijmegen . Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen. De startplek hoor je een aantal dagen van tevoren, dan weten we waar de schaapskudde is.

Door jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van de natuur in Rijk van Nijmegen.

Over de organisator

Ellen Luijks
Als boswachter Communicatie & Beleven heet ik namens Natuurmonumenten je graag welkom in het Rijk van Nijmegen. Heb je vragen? Stel ze gerust.... Lees meer