Mijnbrakkenstein.nl

Inloggen of inschrijven

Kunstmagazijn
15 mei 2019

Expositie Dos Olifant in KunstmagazijnKunstmagazijn presenteert: Kijk van de Wijk

een samenwerking tussen Wijkblad Brakkenstein, Kunstmagazijn en Dos Olifant

Kunstmagazijn wordt zo af en toe verrast, als wijkbewoner Dos weer eens als een spreekwoordelijke olifant door onze porseleinkast heen dendert. Hij brult, blaast en struint tussen de kunstwerken door, op zoek naar een unieke vondst. 

Op zaterdag 18 mei presenteert Kunstmagazijn in Brakkenstein Dos Olifant – de Kijk van de Wijk. Deze expositie is ontstaan door, en blikt terug op, drie jaar samenwerking tussen Wijkblad Brakkenstein, Kunstmagazijn en de anonieme wijkbewoner, die bekend staat als Dos Olifant. 

 Dos Olifant, één van de vele bewoners van Brakkenstein, schrijft gedichten en laat zich hierbij inspireren door kunstwerken uit de kunstuitleen. In een speciaal ontwikkelde Kunstrubriek wordt het gedicht van Dos Olifant samen met het werk en een korte beschrijving van de kunstenaar gepubliceerd. Veel bewoners van de wijk genieten van de manier waarop hij een kunstwerk naar een groot en divers publiek weet te brengen en lezen graag over zijn unieke kijk in het Wijkblad.

 In een expositie die speciaal is ontwikkeld voor en door de bewoners van Brakkenstein, vieren we deze wonderlijke samenwerking en bekijken we het resultaat van drie jaar Kunstrubriek. In Kijk van de Wijk stellen we de kunstwerken voor het eerst samen met de gedichten tentoon. Ook bedanken we Dos Olifant voor de unieke manier waarop hij wijkbewoners dichter bij de kunst brengt. 

 Dos Olifant – Kijk van de Wijk opent op zaterdag 18 mei in Kunstmagazijn en is te zien tot en met woensdag 1 juni. De entree is gratis.


Duur expositie: 18/05 – 1/06

Vernissage: zaterdag 18 mei

Tijd: 16:00 tot 18:00 uur

Locatie: Kanunnik Mijllinckstraat 1, 6525WS Nijmegen

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur