Mijnbrakkenstein.nl

Inloggen of inschrijven

Gratis ritje met fietsriksja

25 maart 2019


Dit voorjaar start Fietsen Alle Jaren Nijmegen Zuid met tochtjes op een fietsriksja voor minder mobiele mensen. De ritjes met de riksja zijn gratis en bedoeld voor ouderen en minder mobiele mensen die zelf niet (meer) kunnen fietsen. Een vrijwilliger haalt mensen op, thuis, of bij een woonvoorziening of dagbesteding. Samen met een andere passagier, bijvoorbeeld een vriend(in), mantelzorger of begeleider, worden ze rondgefietst in de wijk, de stad of in de natuur. Op verzoek kan de route ook gaan langs plekken waar de passagier vroeger gewoond en gewerkt heeft.

Meld je als passagier
We halen mensen die niet langer mobiel zijn op voor een ritje in de riksja. Er is ruimte voor twee passagiers in de fiets. U hoeft niet te fietsen, een vrijwilliger bestuurt de fietsriksja die elektrische ondersteuning heeft. Wilt u zelf een ritje maken of kent u iemand die u daarmee een plezier kunt doen, dan kunt u mailen naar of bel 024-3786766. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak en we komen u op het afgesproken tijdstip thuis ophalen.

U mag altijd iemand meenemen voor de gezelligheid en dat kan ook een jonger iemand zijn die nog helemaal mobiel is. En รบ mag kiezen waar u naar toe wilt met de riksja. Onderweg pauzeren met een kopje koffie is ook mogelijk. De ritjes zijn gratis, de koffie onderweg is voor eigen rekening.

Deel dit bericht!