Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

De Filosofietuin: Grote Vragen voor kleine kinderen (7-12)

Welkom bij De Filosofietuin!

Mijn naam is Ruud van der Meulen, woonachtig in de mooie, groene en gezellige wijk Brakkenstein.

Vanaf begin 2018 verzorg ik in Nijmegen en omstreken lessen filosofie, kunst & wetenschap voor nieuwsgierige kinderen van 7-12.

De Filosofietuin kent twee aanbodsvormen:
- Filosofieclub Junior: na school in de buurt
- Filosofieplus: onder schooltijd op school

Filosofieclub Junior
Een buitenschools aanbod van minicursussen filosofie, kunst & wetenschap voor kids van 7-12, op maat en dicht bij u in de buurt.

Op dinsdag 27 februari van 15.00-16.00 uur start de eerste filosofieclub bij Wijkplaats/Eetcafé BUUR met een gratis proefles.

Flexibel lidmaatschap
De lessen van Filosofieclub Junior worden aangeboden als minicursussen van 1 maand. Zo’n minicursus bestaat telkens uit 4 samenhangende, wekelijkse lessen van 1 uur rondom een bepaald thema.

Wat is De Filosofietuin?

Bekijk het kennismakingsfilmpje met een verslag van het filosofische avontuur dat Ebbe (7 jaar) samen met ‘de filosofiemeester’ (zijn pappa Ruud) en samen met andere nieuwsgierige kinderen beleefde.

Voor wie is De Filosofietuin?

Ben je tussen de 7 en de 12? En zit je vol verwonderde vragen? Kom dan naar De Filosofietuin!

Kun je vrienden met een robot worden? Hoe groot is het heelal? Is tijdreizen mogelijk? Waar zit mijn ziel? Ben ik mijn brein? Moet je altijd eerlijk zijn? Als je veel speelgoed hebt, ben je dan gelukkig? Hoe kan iets kunst zijn als zoveel mensen het lelijk vinden? Waarom spelen jongens met LEGO Star Wars en meisjes met LEGO Friends?

Voor alle nieuwsgierige kinderen van 7 tot 12 jaar uit Nijmegen en omstreken is er nu: De Filosofietuin! In kleine groepjes van 10 kinderen ga je wekelijks een uurtje op filosofische ontdekkingsreis. ‘Filosofiemeester’ Ruud van der Meulen is jullie reisleider.

Aan het begin van de les stel ik jullie een vraag.

Bijvoorbeeld: Kunnen dieren denken?

Tijdens het kringgesprek verzinnen jullie je eigen antwoorden. Daarna vertel ik jullie meer over de antwoorden van beroemde filosofen en wetenschappers. Maar ik laat jullie vooral zelf onderzoeken, verbeelden en ervaren. Met filmpjes, verhalen en uitdagende opdrachten, zoals sprookjes, mythen, quizzen, puzzels, proefjes, gedachte-experimenten, rollenspellen, tekenen (mindmappen) en animatiefilmpjes maken.

Kortom: op speelse wijze laat ik jullie hersenen ‘knetteren’ en ‘kraken’!

 

Laatste berichten