Kanunnik van Lentstraat; feiten en extra foto's


Lopend vanuit de Kanunnik van de Putstraat zie ik een blok van tien woningen, nrs 2 t.e.m. 20. Het pleintje is geheel betegeld. Een deel is afgezet met 17 betonnen paaltjes, daarbinnen een speel-klim toestel. 

Er is ook een hinkelbaan en een evenwicht/zit gelegenheid. Twee hoopjes met herfstbladeren. 

Ik wandel tot de schuurtjes van de huizen aan de Kanunnik Pelsstraat. Aan deze kant staan twee bomen. Naast de schuurtjes is een betegeld pad dat loopt van de Kanunnik van Osstraat tot aan de Aldi.  

Aan de rechterhand verlaat je het hofje en beland je in de Kanunnik Pelsstraat. Ik vervolg mijn weg op het plein en zie rechts een rij van zes huizen genummerd 11 t.e.m. 1. En daarna weer de schuurtjes van de Kanunnik van de Putstraat. In de straat tel ik 2 lantaarns, waarvan 1 dubbele. Zes bomen staan in deze straat. "Vijf ervan zijn amberbomen (Liquidambar styraciflua). De amberbomen verkleuren in de herfst prachtig! Amber, rood, geel, oranje en alles wat daar tussen zit. Er staat één andere boom, maar ik kan niet goed zien wat het is. Misschien een meelbes of een meidoorn, maar zeker weet ik het niet", aldus Annelies de Wildt, die mij aan deze gegevens helpt.

Heeft u ook foto's of andere bijzonderheden over de straat, mail dan naar henksikking@hotmail.com.

Henk Sikking.