Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Uitgelicht:

Het kan altijd groener

Patricia Verhelst (Werkgroep wijkwebsite mijnbrakkenstein)
3 april 2018 , 707x gelezen

Bij de redactie van deze website zitten wel wat groene vingers. Dus Operatie Steenbreek spreekt ons erg aan. Bovendien is onze mooie stad Nijmegen dit jaar Groene Hoofdstad van Europa (Green Capital). Daarom besteden we hier graag aandacht aan dit vergroenende project.

Onze woonomgeving versteend; steeds meer huizen, gebouwen, bestrating. Vooral aan de laatste kunnen we iets doen. Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien, zorgt voor opwarming van de stad en vermindert de biodiversiteit. Terwijl er een heel eenvoudige manier is om dit tegen te gaan: stenen eruit, groen erin. Mensen die hun tuin vergroenen, dragen in  belangrijke mate bij aan de leefbaarheid van hun buurt.

Nou Brakkensteiners, dat is vast niet tegen dovenmansoren. Laten ook wij stenen uit onze tuin halen! En nee, je hoeft echt niet je hele tuin te verbouwen, maar een tegel of een paar klinkers maken al ruimte voor een mooie struik. Dat is fijn voor de insecten en andere dieren en het regenwater kan via het plantgat weglopen.

Meer informatie vind je op www.operatiesteenbreek.nl. Misschien leuk wanneer je het resultaat van jouw Operatie Steenbreek op deze website onder ‘buurtfoto’s’ plaatst (inloggen, kies voor bericht plaatsen, kies vervolgens voor buurtfoto’s en je kunt je foto uploaden).

 Wij zijn in ieder geval reuze benieuwd naar het resultaat.

Reacties

Jan 13 april 2018
Ben het helemaal met Steenbreek eens! Het doel zou wat mij betreft veel vaker onder de aandacht gebracht mogen worden.
Bekijk al het nieuws uit je buurt »