Menu

Wijkmonitor Brakkenstein

De gemeente Nijmegen heeft van iedere wijk een beschrijving gemaakt, een wijkmonitor.

U treft in de monitor veel cijfers en andere informatie over onze wijk. Hieronder leest u een kort deel uit de wijkmonitor van Brakkenstein.

Wijkbeschrijving Brakkenstein

De wijk Brakkenstein maakt deel uit van stadsdeel Nijmegen-Zuid. De wijknaam is eeuwenoud en zou verband houden met een stenen onderkomen voor jachthonden (de zogeheten 'Bracken'). Tot aan begin van de 20e eeuw was dit een agrarische buurtschap. Het huidige Brakkenstein kreeg zijn planmatige vorm na de Tweede Wereldoorlog. Vooral de Kanunniken- en Dekenbuurt zijn door de herhaling van hofjes typisch voor die tijd. Aan het begin van de jaren zestig zijn de ruim opgezette woonbuurten tussen de Heijendaalseweg en Driehuizerweg (vooral twee-onder-een-kapwoningen) en tussen de Baljuwstraat en de St. Annastraat (vrijstaande woningen) gebouwd. Aan de Heijendaalseweg zijn wijkvoorzieningen gelegen.

Via de link Wijkmonitor  komt u op de vernieuwde website van de gemeente. Typ Brakkenstein en u komt bij de wijkmonitor van Brakkenstein. De informatie is uit 2016.