Steenbreek Nijmegen organiseert door het jaar heen verschillende activiteiten. Op deze pagina vind je ons aanbod en willen we jou informeren en inspireren om zelf aan de gang te gaan met het duurzaam vergroenen van jouw tuin, balkon of straat.

Steeds vaker hebben we te maken met extreme weersomstandigheden zoals lange periodes van droogte of enorme plensbuien. In betegelde tuinen en pleinen wordt het ’s zomers steeds heter. Ook zien we dat sommige dieren en insecten het moeilijk hebben. Door stenen te vervangen voor groen kunnen we het veranderende klimaat beter aan. In een groene omgeving kan het regenwater gemakkelijker wegzakken in de grond. Bomen, struiken en planten nemen dit water op en zorgen er ook voor dat je tuin en je huis koeler blijven in de zomer. Bovendien biedt veel groen een paradijs voor vogels, vlinders en zoemende bijen. Jouw groene tuin speelt hierin dus een belangrijke rol!

Zo gaan we samen voor meer groen!

 

Volg ons op:

Facebook    Instagram  

 

Operatie Steenbreek | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek

Bomvol jaar met groene acties

Bomvol jaar met groene acties

5 februari 2024
In 2023 heeft Operatie Steenbreek Nijmegen 42.811 stenen vervangen voor groen en een aantal mooie acties uitgevoerd.
bewoners aan het werk

Zestien geveltuinen erbij!

24 augustus 2023

Met de aanleg van zestien geveltuinen is de Nijmeegse binnenstad weer een stukje groener geworden. Zo wordt het er ‘s zomers minder heet en na een hoosbui minder nat.

hangmat

We zijn er even tussenuit!

17 juli 2023

Het Steenbreek-team is met zomerreces. Vanaf 21 augustus gaan we weer stenen breken en regenpijpen afkoppelen. Samen met jullie natuurlijk!

Topaasstraat schitterend groen

10 juli 2023
Bewoners zijn blij met het resultaat van de herinrichting van de Topaasstraat. Operatie Steenbreek was een van de betrokken partijen bij het herinrichtingsproject tussen de Winkelsteegseweg en de Grootstalselaan.

Ecoruïne feestelijk geopend

3 juli 2023
Burgemeester Bruls heeft zondag 2 juli met het leggen van een blauwe steen de ecoruïne in Park West officieel geopend. Hij deed dat tijdens de Open Tuinendag Hees.
Het Ei in Lent

Kom naar het groene Ei tijdens Rondje Noord!

12 juni 2023
Op zondag 25 juni is er eindelijk weer een Rondje Noord. Kom langs bij groene initiatieven in Nijmegen-Noord! Bijvoorbeeld de geslaagde Steenbreek-actie van bewoners en gemeente bij het Ei in Lent.

Hittesafari Binnenstad Nijmegen

9 juni 2023

Op een hete zomerdag verblijven de meeste mensen liever op het Waalstrand dan op de Grote Markt. Hoe komt het dat de hitte zich op de ene plek veel meer nestelt dan op de andere?

Tegelophaaldagen Dar en Operatie Steenbreek

Start tegelophaaldagen met wethouder Broeren

2 juni 2023
Wethouder Broeren gaf vrijdag het startschot voor de tegelophaaldagen van Dar en Operatie Steenbreek. In totaal deden 35 adressen in de wijken Grootstal, St Anna, Hatertse Hei en Hatert mee.