Ingrediënten quiche:
- Hartige taartbodem (indien kant-en-klaar heb je ook 50 gram roomboter en 50 ml. water nodig)
- 75 gram boerenkool
- 2 rode uien
- 40 gram pecannoten
- 5 eieren
- 200 gram cottage cheese/ feta of geitenkaas
- 1 tl. peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten cranberry compote:
- 250 gram verse cranberries
- 75 ml. water
- 50 gram rietsuiker
- 50 gram agavesiroop
- Schil en sap van een halve citroen
- 1 kaneelstokje
Je kan hem ook kant en klaar kopen.
Bereiding:
- Verwarm de oven 200 graden . Bereid de hartige taartbodem volgens de gebruiksaanwijzing. Of rol ede kant en klare rol uit.
- Schil de rode uien en snij ze heel fijn. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Daarin bak je de uien totdat ze glazig worden.
- Kluts in een kom de eieren met de cottage cheese (of andere kaas) los. Verkruimel de pecannoten boven de kom, hou er een paar achter de hand ter decoratie. Voeg ook een flinke snuf zout en peper, de peterselie, boerenkool en uien toe. Schep alles goed door elkaar.
- Giet het mengsel op de quichebodem . Zet 40 minuten in het midden van de oven. Hou de quiche goed in de gaten tijdens de oventijd, als de bovenkant te donker gaat kleuren zet je de vorm iets lager in de oven.
- Zo’n 10 minuten voordat de boerenkool quiche gaar is kun je beginnen met het bereiden van de cranberry compote. Verwarm het water met de rietsuiker en siroop. Voeg de cranberries toe, samen met het kaneelstokje. Was de citroen goed en halveer hem. Pers de helft uit boven de pan en snij grof de schil er vanaf. Voeg de schil ook toe aan de pan en schep alles goed door elkaar.
- Breng de compote aan de kook en laat zo’n 10-15 minuten zachtjes doorkoken totdat de besjes open gaan.
- Zodra de boerenkool quiche gaar is haal je hem uit de oven en laat hem iets afkoelen voordat je hem aansnijdt. Druk de achtergehouden pecannoten in de bovenkant voordat je hem serveert.
Proef de compote en voeg naar wens nog wat extra citroensap of siroop toe. Verwijder het kaneelstokje en de citroenschillen. Serveer de quiche met de compote erop geschept.