Mijnbrakkenstein.nl

Inloggen of inschrijven

Boszicht blijft in beweging

Woonzorgcentrum Boszicht van ZZG zorggroep gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Het gebouw voldoet steeds minder aan de zorgvraag en behoeftes van de mensen die er werken of wonen. Daarom zijn we druk op zoek naar een geschikte plek voor het bouwen van een nieuwe woonvoorziening. Ondertussen doen medewerkers en vrijwilligers er alles aan om het wonen voor de cliënten zo prettig mogelijk te houden.  

 Martine van Gaal is welzijnscoördinator bij Boszicht. Samen met een groep bevlogen vrijwilligers en stagiaires organiseert ze allerlei activiteiten. Martine: “Iedereen zet zich met liefde en plezier in om de alledaagse dag van de bewoners een beetje leuker te maken. We hebben een heel divers programma. Muziekmiddagen met optredens, dagjes uit, creatieve middagen, een filmavond, echt van alles. Het leek me leuk om ook iets met dansen te doen. Veel ouderen vinden het toch vaak spannend om te bewegen. Daar wilde ik verandering in brengen.” 

Zelfvertrouwen
Het dansproject is opgezet in samenwerking met dansschool De Studio uit Nijmegen. Dansdocente Lotte van Giezen begeleidt de ouderen en vrijwilligers. Lotte: “Het is heel mooi om te zien wat dans en muziek met iemand kan doen. In het begin was het nog wat zoeken naar ieders mogelijkheden. Ik zag de onzekerheid bij de deelnemers, of ze wel in staat waren om op deze manier te bewegen. Door het rustig op te bouwen ontstond er rust en vertrouwen. Aan het eind van de eerste sessie stonden een aantal ouderen al op uit hun stoel. Op eigen initiatief. Het vertrouwen en de klik met de vrijwilligers was er meteen. Prachtig!"  

 Plezier 
Het dansen draagt niet alleen bij aan het zelfvertrouwen van de deelnemers, maar ook aan het plezier. Martine: “Je ziet het aan de gezichten, het straalt er vanaf. De ouderen zijn weer onbevangen met hun lijf bezig en hebben plezier met elkaar. We hebben het dansproject afgesloten met een dansvoorstelling. Daarbij hebben niet alleen de ouderen en dansmaatjes opgetreden, maar ook nog dansgroepen van De Studio. Het was één groot feest. Na afloop hebben de bewoners ook nog samen met hun familieleden gedanst. Wat zou het mooi zijn als het project een vervolg krijgt.”  

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.