Mijnbrakkenstein.nl

Inloggen of inschrijven

De Open NL Kampioenschappen para-atletiek 15 juni

De organisatie is in handen van Nijmegen Atletiek in samenwerking met diverse partners en sponsors. De provincie Gelderland is hoofdsponsor vanuit de campagne Gelderland Sport Onbeperkt, georganiseerd om extra aandacht te vragen voor sporten met een beperking.

De inschrijving is inmiddels gesloten en in het deelnemers veld (meer dan 90 atleten) treffen we diverse internationale en nationale toppers aan en atleten uit maar liefst 6 landen (Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk (Wales), Luxemburg en Spanje), zodat er echt sprake is van een Open NK.

Graag lichten we een paar toppers toe

BLADE BABE, MARLOU VAN RHIJN
We schreven al eerder over de komst van Blade Babe, sprintster Marlou van Rhijn Zij komt uit op de 100m. Marlou van Rhijn heeft een indrukwekkende palmeres: Ze won goud op de 100 en 200 m tijdens de Paralympische Spelen van 2016 in de gecombineerde klasse T43/T44. Vier jaar eerder won ze op de Paralympische Spelen goud op de 200 m en zilver op de 100 m, beide in dezelfde gecombineerde klasse. In de T43-klasse is ze wereldrecordhoudster op de 100, 200 en 400 m. 

MARLENE VAN GANSEWINKEL
Deze top sprintster verbeterde onlangs in het Zwitserse Notwill het Wereld Record op de 100m T64. Dat belooft vuurwerk op 15 juni.

LARA EN LEVI
Uiteraard mogen we ook niet onbenoemd laten onze eigen Nijmeegse toppers en ambassadeurs van de Open NK para-atletiek present: de atleten Lara Baars (kogel discus) en sprinter Levi Vloet, die beiden onlangs hun persoonlijke records scherper stelden. Levi werd geinspireerd door verspringer Ronald Hertog die zelf ook onlangs de WK limiet behaalde

KENNY VAN WEEGHEL
is een Nederlandse wheeler, en behoort tot de wereldtop op de 100, 200 en 400 m. Vijfmaal nam hij deel aan de Paralympische Spelen en dat leverde hem even zovele medailles op, waaronder twee gouden.

Programma
Het voorlopige tijdschema (definitieve tijdschema wordt binnenkort gepubliceerd) laat zien dat er na de opening om 10:45 in drie blokken gestreden gaat worden om de prijzen. De ONK gaat naadloos over in de Next Generation Athletics  topwedstrijd in de avond. De organisatie van Next Generation Athletics werkt tijdens de 2019-editie samen met het Open Nederlandse Kampioenschap Para-atletiek, waardoor we op zaterdag 15 juni 2019 ook wereldtopatleten van NGA in actie kunnen zien.

Het wedstrijdterrein is voorzien van twee grote LED schermen zodat de wedstrijd goed te volgen is en wordt live van commentaar voorzien door een aantal deskundige speakers. Er zijn foodtrucks en uiteraard is er ook aan de bar in het clubhuis van alles verkrijgbaar. TV Gelderland komt in de avond uren opnames maken. 

Bekijk de after movie van de editie 2018 hieronder:


Kortom komt dat zien, geniet van bijzondere top sport op onze eigen baan!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.