Ingrediënten
- 4 zoete aardappelen
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 10 plakken rauwe ham
- 25 ml milde olijfolie
- 1 kilo spruiten
- 1 tl komijnpoeder
- 1 bakje geschaafde amandelen
- 1 doosje gemixte paddenstoelen
- 1 bosje verse tijm
- 100 g Parmezaanse kaas
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de rode ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de rauwe ham in reepjes.
- Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de zoete aardappel rondom goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg na 5 minuten baktijd de rode ui met de knoflook toe. Halveer de spruiten en voeg deze met de helft van de rauwe ham en het komijnpoeder toe en schep regelmatig om.
- Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel lichtbruin. Snijd/scheur de paddenstoelen fijn, haal de amandelen uit de pan en voeg een scheutje olijfolie toe aan deze koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen met een beetje zout, versgemalen peper en 3 takjes tijm.
- Rasp de Parmezaanse kaas.