Voor een mooie warme dag:
Ingrediënten
- 375 g speltpasta (fusilli)
- 4 perziken, gehalveerd, ontpit
- 2 tl milde olijfolie
- sap van ½ citroen
- 100 g gemarineerde Siciliaanse olijven op olie, gekneusd, ontpit, 3 el olie uit het potje opgevangen
- 120 g stevige blauwe kaas, in dunne plakjes
- 50 g amandelschaafsel
- bladpeterselie om te garneren
Bereiding:
Kook de pasta in een pan met licht gezouten kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Maak intussen de barbecue aan of verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de halve perziken met de olie en gril ze ± 2 min. per kant tot ze grillstreepjes krijgen. Laat iets afkoelen en halveer.
Schep de pasta, perziken en alle overige ingrediënten om in een schaal en serveer warm of koud, bestrooid met peterselie.
Bereiden ± 30 min.
Eet smakelijk!