Mijnbrakkenstein.nl

Inloggen of inschrijven

Inge van den Hoogen
12 september 2018

Update wijkschouw en mijnwijkplan

Wijkschouw
Op 4 juli fietsen ongeveer 15 a 20 bewoners met mij, een verkeersdeskundige, Toezichthouders en collega's van Talis mee met de wijkschouw. We hebben vele meldingen gedaan via de Meld en Herstel app. U kunt deze app gratis downloaden. Als u dan uw hond uitlaat, u dagelijkse rondje wandelt of boodschappen gaat doen, dan kunt u zaken in de openbare ruimte die hersteld moeten worden meteen melden. Dat kost u, na de eerste installatie, nog geen minuut. Binnen 5 werkdagen moet het hersteld zijn. U kunt natuurlijk ook bellen naar 14024. Waar moet u aan denken? Wortelopdruk waardoor tegels scheef liggen, missende verkeersborden, te veel onkruid, lantaarnpalen die niet werken, etc. U bent iedere dag in de wijk, u ziet wat er hersteld moet worden. De gemeente ontvangt uw meldingen graag! 

We hebben enkele concrete plekken bekeken, zoals de boomspiegels voor huize Veste. Deze stonden niet in ons systeem en zullen nu beplant worden.
Voor het pleintje aan de Deken de Lanckstraat hebben we een projectvoorstel richting de DAR gestuurd. Dit wordt opgeknapt. (Wanneer dat kan ik nu niet zeggen, want de DAR maakt zijn eigen planning.)

Spelen er grotere zaken in uw wijk, zoals verkeersonveilige situaties, neemt u dan direct contact met mij op.

Mijnwijkplan
De wensen die worden opgepakt vindt u niet meer onder Wensen maar onder Uitwerking of Uitvoering. We hebben speeltoestellen voor de natuurspeeltuin besteld. Het veldje aan de Lindanusstraat is al ontdaan van de oude toestellen en heeft een andere ondergrond gekregen. Een waterspeeltoestel is besteld en over de rest zijn we nog in gesprek. De moestuinliefhebbers nemen de tijd en hevelen de uitvoering over naar volgend jaar.
Voor 2018 wordt het wijkbudget dus volledig ingezet. Heeft u wensen, zet ze op nijmegen.nl/mijnwijkplan en maak aanspraak op het wijkbudget voor 2019. Indien u wilt overleggen of uw wens realistisch/haalbaar is of wilt weten wat er allemaal bij komt kijken, mail of bel mij gerust. 

Samen maken we Brakkenstein nog fijner!

Inge van den Hoogen, wijkregisseur openbare ruimte
06-15903975
i.van.den.hoogen@nijmegen.nl

Deel dit bericht!

Reacties

Henk Sikking
21 september 2018

Ik was een van de deelnemers aan de schouw. Ik had van te voren door de wijk gewandeld en had aantekeningen gemaakt. Het was handig dat de deskundigen van de partij waren, dan kwam gelijk een antwoord bijvoorbeeld mag een auto op een verkeersdrempel staan - nee dus, is niet handig voor fietsers. Ik heb gezien dat het ontbrekende straatnaambord inmiddels geplaatst is. Ik zag veel ongelijke tegels, maar tijdens de schouw heb ik me beperkt tot de gevaarlijke plekken. Ik vond best veel onkruid op verschillende plekken op de trottoirs. De gemeente heeft een norm hiervoor, maar dat ben ik vergeten. Als de gemeente nieuwe bomen plant, is het bedrijf dat ze plaatst drie jaar verantwoordelijk voor het onderhoud, ook goed om te weten. Na afloop van de schouw hebben we nagepraat op het terras van BUUR, met een glaasje en nootjes, een goede geste van de gemeente. Ik zou het een goede zaak vinden, Inge, dat in het wijkblad van oktober het bericht wordt herhaald.