Ingrediënten
4 personen
- middelgrote ui: 1 kg
- Knoflook: 2 tenen
- ongezouten roomboter: 30 gr
- Winterpeen: 200 gr
- Pastinaak: 400 gr
- Tarwebloem: 2 el
- biologische spekreepjes: 200 gr
- verse tijm: 3 takjes
- Vleesbouillon: 1 l
- Leffe Bruin: 300 ml
- Selderij: ½ zakje
bereiding:
- Snijd de uien in dunne ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak de ui en knoflook 20 min. op laag vuur. Roer af en toe.
- Schil ondertussen de winterpeen en pastinaak en snijd de groenten in stukjes van 2 cm. Voeg de peen, pastinaak, bloem en spek toe aan de pan en bak 5 min. op laag vuur mee.
- Voeg de takjes tijm, bouillon en het bier toe. Breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur garen.
- Snijd de selderij grof, verwijder de takjes tijm en roer de selderij door de soep.