In deze stormachtige tijden nog een warme ovenschotel:
Aardappelschotel met groenten en (vegan) shoarma (4 p.)
- olijfolie
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 zoete punt paprika
- 1 kleine rode ui
- 400 gr kerstomaten
- 350 gr shoarma ((vegan))
- 3 theelepels Italiaanse kruiden
- 400 gr aardappelschijfjes
- 75 gr plantaardige geraspte kaas
- zout & peper
Bereiding
Verwarm de heteluchtoven voor op 200° graden.
- Snijd de ui fijn en snijd de groenten in kleine stukjes. Verhit olie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de groenten en 2 tl Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit in een andere pan ook wat olie en bak hier de (vegan) shoarma in. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de kerstomaten uit blik toe aan de groenten.
- Verdeel het kerstomatenmengsel over de bodem van de ovenschaal.
- Hier overheen verdeel je de vega shoarma en vervolgens de aardappelschijfjes, geraspte kaas en nog 1 tl Italiaanse kruiden.
- Zet in de oven voor 35-40 minuten.
Eet smakelijk! En op naar de Lente!