MijnBrakkenstein.nl

Inloggen of inschrijven

De allerleukste kinderopvang van 2019 gekozen door Nijmegen.

  • 94 weergaven

  • Nieuws

Poespas staat op de eerste plaats in de verkiezing van leukste kinderdagverblijf van Nijmegen.

 

Wat zijn we trots en blij met dat resultaat. Uiteraard willen we iedereen enorm bedanken die een stem voor Poespas heeft uitgebracht bij de opiniepeiling van de Gelderlander via indebuurt Nijmegen. Er zijn vreselijk veel mooie, lieve, lovende en warme mailtjes binnengekomen uit verschillende hoeken. Ook op facebook zijn super veel likes en prachtige opmerkingen gekomen. Ouders van vroeger, van nu, oud werknemers, verschillende kinderen uit een "grijs" verleden die nu inmiddels volwassen zijn, oud stagiaires, medewerksters, familieleden, oppassen....allemaal super bedankt. Als buurtbewoners boffen jullie want de leukste heeft nog plaats!!! Om een beeld te geven van wat verschillende reacties hieronder anoniem wat stukjes uit enkele mailtjes

 

Als beste kinderdagverblijf in Nijmegen nomineer ik Poespas.

Ik wist niet dat deze “verkiezing” gaande was. Toevallig vond ik onlangs mijn oude overdrachtsmap vol verhalen, geschreven door de leidsters van KDV Poespas waar ik van 1989 tot medio 1993 op heb gezeten. De map staat vol met geschreven berichtenuitwisseling tussen mijn ouders en Poespas-groepskrachten, waaronder Pascale bevlogen groepskracht.

In de berichten worden mijn eerste woorden geciteerd, welke grappige dingetjes ik erbij doe, tot in detail. Terwijl ik uit ervaring weet dat zo’n overdrachtsmap ook oppervlakkig kan zijn, staat deze vol met lieve, leuke verhalen waarin warmte en respect doorklinkt.

Even google’n leerde mij dat Poespas nog altijd bestaat. Uit nieuwsgierigheid schreef ik een mail om ze te bedanken, voor hoe ze toen voor mij gezorgd hebben. Nog geen uur later ontving ik een mailtje van Pascale, met daarin dat ze zich mij nog goed herinnert, hoe ik was, mijn ouders, etc.

Waar vind je deze betrokkenheid nog? Wat mij betreft dus absoluut Poespas.

 

Wat een mooi initiatief voor de kinderopvang in Nijmegen!

In mijn opinie zijn alle kinderopvang de beste, want ze werken stuk voor stuk aan onze toekomst, want kinderen zijn eenmaal onze toekomst en daar moeten wij met zijn alle goed, zorgzaam en bewust mee omgaan.

Gezien mijn betrokkenheid in de zorg en welzijn(zowel op zorginstelling&gemeente&provincie niveau) in een zeer brede optiek, vind ik dat 1 kinderopvang er boven uit schiet en dat is Kinderdagverblijf Poespas.

Deze kinderopvang biedt zo veel warmte en positieve ontwikkeling voor onze kinderen,
Niet alleen de ouders zijn tevreden ,maar ook de medewerkers(er werken zelfs medewerkers al meer dan 30 jaar voor de zelfde organisatie(Waar vind je dat tegenwoordig, deze betrokkenheid en passie voor de kinderopvang)

Ik vind dat een goede kinderopvang vooral zijn warmte en leerzame doelen moet mee geven aan de kinderen.
Ik hecht minder waarde aan de moderne opvang en vind het persoonlijke en gewoon ouderwets spelen enorm van belang voor onze kinderen.
 

De beste kinderopvang in Nijmegen is natuurlijk Poespas aan de Dommer van Poldersveldtweg in Nijmegen oost. Lekker, gewoon, gewoon gezellig. Lieve leiding, leuke activiteiten, fijne tuin en zeker niet duur.

 

 

Van 1988 tot 1992 heb ik bij jullie op het kinderdagverblijf gezeten. Ik heb de oude map gevonden met aantekeningen van de leidsters. Met veel plezier heb ik gister de avond gevuld met lezen. Wat me opvalt is hoe respectvol en warm jullie met mij zijn omgegaan en ik de ruimte heb gehad om mezelf te zijn en te ontwikkelen. Daar wil ik jullie voor bedanken, ondanks dat mijn naam jullie waarschijnlijk niks meer zegt. 

 

Kinderdag Poespas is het meest gastvrije, hartelijke en warme piepkleine kinderdagverblijf van Nijmegen-oost! Al meer dan 30 jaar een begrip. Alle leidsters staan altijd voor de kinderen en ouders klaar. Er heerst een open, warme, laagdrempelige, professionele en positieve sfeer. Mijn zoontje is alle keren met plezier gegaan. De kleinschaligheid heeft het grote voordeel dat alle leidsters alle kinderen kennen, wat voor kinderen en ouders heel goed werkt, zonder dat het opdringerig is.
 De activiteiten voor de peuters worden dichtbij de belevingswereld gehouden. Regelmatig is er een extra activiteit of gastles of bezoek van bijvoorbeeld een muzikant of ouder die over zijn beroep vertelt, wanneer dit aansluit bij het thema. Er wordt goed gekeken wat elk kind nodig heeft. De leidsters zijn allemaal goed opgeleid erg betrokken en hebben echt oog voor de kinderen!

 

Tijdens mijn opleidingen heb ik in meerdere kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvangen meegedraaid. Bij Poespas voelde ik me serieus opgenomen in het team. Ik werd intensief begeleid, mocht alles onder begeleiding meemaken en uitvoeren en werd warm ontvangen. Ook de ouders waren open en zagen me voor vol aan. Het was mijn favoriete stageplaats. Super leerzaam, knus en een heerlijke sfeer. Ook de etentjes en uitstapjes die we als team samen deden vond ik heel bijzonder. Het voelde als een warm bad. Ik kan Poespas als insider van harte aanbevelen zo liefdevol en persoonlijk heb ik nooit meer meegemaakt, helaas ook niet op mijn huidige plek maar ook daar heb ik het naar mijn zin.

Zoals jullie zien, meer dan 30 jaar ervaring, kleinschalig en de leukste van Nijmegen. Maak rustig een afspraak om sfeer te komen proeven. Van harte welkom op Poespas.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.