Over het Romeins verleden is in de huidige straatbeeld van de stad Nijmegen weinig origineels en bijna niets meer terug te vinden. Dit willen wij gaan veranderen door een interactieve tijdreis, kunstproject 'Godin van de Flora' met nieuw leven op te wekken. Gemeente Nijmegen omarmt ons kunstproject meteen fijne samenwerking van de verschillende betrokken partijen.
Kruisbestuiving in samenwerkingsverband
De bijzondere kruisbestuiving van digitale techniek en levende natuur weerspiegelt de samenwerking waaruit het kunstproject voortkomt. Initiatiefnemers zijn stichting Verborgen Stad en werkgroep Hortus Civitatis / stichting Naturama. De eerste maakt erfgoed en geschiedenis in heel Nederland toegankelijk met behulp van de nieuwste digitale middelen. De werkgroep 'Hortus Civitatis' brengt het Nijmeegse verleden tot leven via interactieve wandelroutes door de stad en omgeving langs bijzondere Romeinse wegen, bomen en kruidenplanten.
Aanleiding voor dit kunstproject is het 25-jarig bestaan van de werkgroep 'Hortus Civitatis'. Ze viert dit met het kunstproject 'Wandelkaart als kabinet van de soortenrijkdom' waarop ook redoute 'Godin van de Flora' is terug te vinden. De basis hiervoor is de serie foto's en tekeningen waarmee beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen plant en diersoorten vastlegde die hij tijdens zijn wandelingen door Nijmegen met stadsecoloog Joep van beklom tegenkwam.
Voor meer informatie kan over performances, installaties en beeldende kunst kan met terecht op de website www.museumromeinseflora.nl. Zie ook website: www.stichtingverborgenstad.nl
Werkgroep 'Hortus Civitatis' wenst iedereen namens 'Godin Flora' inspirerende en zonnige feestdagen toe. Tot 2025