Groene bulgursalade: heerlijke koele salade voor de warme dagen.
Ingrediënten
voor 4 personen
1 avocado, in blokjes
250 g bulgur
250 g witte druiven, gehalveerd
200 g tuinbonen
200 g doperwten
150 g biet julienne
85 g rucola
50 g pecannoten
zonnebloemolie
zout en peper
voor de dressing
1 limoen, het sap
2 el extra vierge olijfolie
2 tl agave siroop
Bereidingswijze
1. Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
2. Kook de doperwten 10 minuten in ruim kokend water. Voeg na 3 minuten de tuinbonen toe. Giet af en zet apart.
3. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoge temperatuur en rooster de pecannoten in 5 minuten.
4. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
5. Doe de avocado, bulgur, druiven, tuinbonen, doperwten, biet en rucola in een kom en voeg de dressing toe en hussel het geheel door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.
6. Verdeel de salade over de borden en garneer met de pecannoten en avocadoblokjes