Het is weer vijgentijd!
Ingrediënten
Voor 4 personen (Heeft u hele grote paarse vijgen, dan kan je dit recept halveren)
- klein beetje olijfolie
- honing (vloeibaar als het kan)
- 8 dunne plakjes spek
- 220 gr verse geitenkaas
- verse rozemarijn
- verse tijm
- 8 verse (paarse)vijgen
- peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Snijd de vijgen in, zodat je ze open kan duwen en je vier partjes hebt zonder dat de onderkant los laat.
- Haal de rozemarijn en de tijm los van de stokjes en meng deze met de geitenkaas en laat even staan
- Schep een klein beetje geitenkaas in de vijg en druk het een beetje aan
- Wikkel er per vijg een lapje spek omheen, dit geeft een heerlijke zoute smaak
- Zet de vijgen in een ovenvaste schaal en strooi wat peper erover
- Giet er nog een beetje honing overheen en vervolgens een paar druppels olijfolie
Eet smakelijk!