Ingredienten:
- 2 Elstar appels
- 50 g ongezouten roomboter
- 520 g gekookte wijnzuurkool
- 50 g rozijnen
- 1 tl gedroogde tijm
- 600 g verse aardappelpuree
- 250 g Bettine Blanc geitenkaas 58
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de appels in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
- Smelt de boter in een braadpan of hapjespan en stoof de zuurkool ca. 5 min.
- Meng de appelblokjes, rozijnen en de tijm erdoor. Schep de zuurkool in de ovenschaal.
- Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de puree.
- Zet de schaal in het midden van de oven en bak de zuurkoolschotel ca. 35 min. totdat hij goudbruin is.
Algemeen* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kan u de exacte temperatuur bepalen.