paprikasoep met spek-kervel Yoghurt
voor 4 personen
ingrediënten
- 6 rode paprika’s in reepjes
- 8 plakjes Zeeuws spek of bacon
- 2 el fijngesneden kervel/ of dille
- 150 g Griekse yoghurt
- 4-8 (spelt)broodjes voor erbij
- 25 g boter
- 2 fijngesneden uien
- 1 l bouillon van tabletten (groente- of vleesbouillon)
Bereiding:
- Smelt de boter in een (soep)pan. Bak hierin de uien zachtjes 2 min. Schep de paprikareepjes erdoor en bak ze met de deksel op de pan in 20 min. boterzacht.
- Maak de bouillon en schenk hem in de pan en kook de soep nog 5 min. Rooster intussen in een droge koekenpan het spek (bacon) mooi bruin en krokant. Leg het spek op een bord met keukenpapier en laat afkoelen. Breek het spek in stukjes.
- Meng het spek met de kervel/ of dille door de Yoghurt. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel nog een beetje zout. Schep de soep in 4 kommen en schep er een flinke lepel van de spekkervel-yoghurt er in. Geef er de speltbroodjes bij.
Eet smakelijk!