Frisse salade/ Bij een picknick mag een frisse salade niet ontbreken, 6 p.
Ingrediënten
- 5 rijpe tomaten
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- 1 gele paprika
- 3 teentjes knoflook
- half bosje basilicum
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 limoen
- verse peper
- zeezout
Bereiding
Maak de tomaten, paprika en komkommer schoon en verdeel ze in kleine stukjes. Schil de uit en maak deze heel erg fijn evenals de knoflook en voeg dit ook toe. Doe er daarna wat stukjes limoen bij, maar gooi de schil niet weg. Meng alles goed en doe de wijnazijn erbij en wat peper en zout naar smaak. Als laatste rasp je nog wat van de limoen schil en doe dit er ook nog bij. Laat het een uur of wat in de koeling staan. Pas op voor teveel vocht.
Saffraanbroodjes 5/6 broodjes
Ingrediënten
- 5 draadjes saffraan
- 250 gram witte bloem
- 1 zakje gedroogde gist
- 1,5 dl water
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel cayenne peper (wil je minder pittig, ½ thl
- 2 eetlepels schaafsel oude kaas
Bereiding
Week de saffraan draadjes in water. Meng in een grote kom de bloem, gist, honing, zout en cayennepeper. Doe het water met de saffraandraadjes erbij en kneed in enkele minuten een soepel deeg, tot een bal of ovaal en laat rijzen in een afgedekte kom (folie er overheen) één uur. Verdeel het deeg in het gewenste aantal broodjes en laat het op een bakplaat nog zo’n half uur rijzen. Strooi er dan wat oude kaas overheen en bak ze in zo’n 15 minuten gaar.