Ingrediënten:
- 800 g aardappels
- 500 g prei
- 1 winterpeen
- 120 ml crème fraîche
- 400 g kipfilet/ ook te vervangen door gekookte ham in blokjes
- 2 uien 1 teentje knoflook olijfolie om in te bakken 200 ml kippenbouillon
- 2 plakjes ontbijtkoek
- 2 eieren hardgekookt
- Extra nodig: pureestamper rasp
Bereiding:
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes en kook de aardappels circa 12 minuten.
- kook eieren.
- Snijd het witte en het lichtgroene gedeelte van de prei in halve ringen, voeg toe aan de aardappels en kook 8 minuten mee.
- Schil en rasp de winterpeen. Giet de aardappels en de prei af, stoom droog en pureer met de pureestamper.
- Roer de winterpeen en crème fraîche erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de kipfilet in reepjes/ of de ham in blokjes. Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de kipreepjes in circa 5 minuten goudbruin.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak circa 4 minuten mee.
- Schenk de kippenbouillon erbij en verbrokkel de ontbijtkoek erboven.
- Roer goed door tot de ontbijtkoek opgelost is en de saus is ingekookt.
- Snijd de hardgekookte eieren erop fijn.