Het Radboudbos dat vorig jaar al werd aangekondigd komt er nu echt. De vergunningen zijn verleend en één dag voor Nationale Boomfeestdag start de aanleg bij de Panovenlaan.
Studenten, medewerkers (Radboud Universiteit/Radboudumc), donateurs en omwonenden zijn van harte welkom om mee te doen op dinsdag 18 maart van 10.15 tot 12.30 uur. Er is plek voor 50 deelnemers. Wegens grote belangstelling is het helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit event.
Waarom een Radboudbos?
Radboudumc en Radboud Universiteit hebben een gezamenlijke ambitie om bij te dragen aan een oplossing voor klimaatverandering, natuurverlies en afnemende biodiversiteit, wereldwijd en lokaal. Voor een positieve impact op het lokale milieu zijn er in en rond Nijmegen initiatieven om nieuwe natuur te creëren en biodiversiteit te herstellen. De aanleg van het Radboudbos is het resultaat van een samenwerking van Life Terra, Gemeente Nijmegen, Radboud Universiteit en Radboudumc.
Inheemse en vruchtdragende soorten
Met maar liefst 1923 bomen en struiken verwijst het Radboudbos naar het oprichtingsjaar van de universiteit. In het bos komen tien verschillende inheemse boomsoorten. De soorten zijn zorgvuldig geselecteerd en afgestemd op de lokale omstandigheden als grondsoort, gemiddelde temperatuur en neerslag. De bomen zijn 1 à 2 jaar oud en daarmee sterk genoeg om zich aan te passen aan de bodem en snel te wortelen. Elk jaar zullen de bomen en struiken meer koolstof uit de lucht opnemen.
Programma
- 10.15 uur: Inloop met koffie/thee, koek en fruit
- 10.30 uur: Openingswoord door Ties van der Stappen (Life Terra), opening Radboudbos door Alexandra van Huffelen (collegevoorzitter Radboud Universiteit) en de wethouder van de Gemeente Nijmegen over het Bomenplan
- 10.45 uur: Alexandra van Huffelen plant de eerste boom en vervolgens kunnen alle deelnemers een boom planten
- 12.30 uur: Afsluitend woord door Ties van der Stappen (Life Terra) en Mo Tiel (Radboud Universiteit)