Ingrediënten: 4 stuks Portobello met spinazie en geitenkaas
- 4 portobello ‘s
- 125 gr zachte geitenkaas
- 300 gr verse spinazie (of uit de vriezer)
- peper en zout
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 tenen knoflook
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden. Bak de verse spinazie samen met de fijngehakte knoflook in een grote pan tot deze geslonken is. Of ontdooi spinazie uit de diepvries en schep hier de knoflook doorheen. Laat de spinazie heel goed uitlekken.
- Snijd de steeltjes uit de portobello ’s en verwijder met een lepeltje wat van de sporen (draden). Leg ze in een ovenschaal. Kruimel de geitenkaas bij de spinazie en schep er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Vul de portobello ‘s met het spinaziemengsel. Bestrooi met wat pijnboompitten en bak de gevulde portobello ‘s 20 minuten in de oven.
- Tip: serveer met een salade of wat pasta als hoofdgerecht.
Ingrediënten: 6 stuks Portobello met roomkaas
- 6 portobello ‘s
- 300 gr roomkaas naturel (bv monchou) op kamertemperatuur
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 teentje knoflook, fijn gehakt
- Peper en zout
- 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Snijd de stelen uit de portobello en hak deze fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes en bak deze samen met de knoflook en de stukjes steel 3 min in een koekenpan. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
- Meng het paprikamengsel door de roomkaas en vul de portobello ‘s hiermee. Bestrooi met wat pijnboompitten en wat geraspte Parmezaanse kaas. Doe ze in een ovenschaal in de oven op 200 graden.