Ingrediënten
- 200 gr wortel
- 150 gr erwtjes,
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr blokjes tomaat uit blik
- 250 gr tortellini of tortellini
- 1 bol mozzarella
- Chilipoeder, Olijfolie, Peper zout
- 100 ml water
- Optioneel: 5 gr verse basilicum
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de tortellini volgens de verpakking. Spoel af met koud water. Snipper de ui, hak de knoflook, schil de wortel en snijd deze in blokjes. Verhit olie en fruit de ui en knoflook aan. Na ongeveer 2 minuten voeg de blokjes wortel toe. Bak dit 5 minuten en voeg de tomatenblokjes toe met 100 ml water. Breng op smaak met peper, zout en een snuf chilipoeder. Ongeveer 10 minuten op het vuur, voeg doperwten en afgekoelde tortellini toe. Meng dit goed. Snijd de mozzarella(of geitenkaas)in stukjes en scheur de basilicum fijn. Voeg de helft van de basilicum toe aan de pasta. Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal, strooi de mozzarella eroverheen en bak10 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is. Rest basilicum bij opdienen.