Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Mijnbrakkenstein.nl

Inloggen of inschrijven

Berchmanianum - van studiehuis tot academiegebouwBerchmanianum - Foto: Jos JanssenMaandag 21 januari 2019 nam de Radboud Universiteit het Berchmanianum formeel in gebruik. Ter gelegenheid daarvan is de tentoonstelling '90 jaar Berchmanianum - studeren, wonen, werken' geopend en het boek 'Het Berchmanianum, van studiehuis tot academiegebouw’ gepresenteerd.

Tentoonstelling
De tentoonstelling in het publieke deel van het Berchmanianum, belicht onder meer de oorspronkelijke bewoners en het gebruik van het gebouw tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een fotopresentatie maakt deel uit van de tentoonstelling.
De tentoonstelling is tot juni te bezichtigen. Makers van de tentoonstelling zijn universiteitshistoricus Jan Brabers, kunsthistorica Lillian Waanders, en Joep van Gennip (de voormalige archivaris van de paters jezuïeten en van het Berchmanianum). 

Biografie van het gebouw
Op dezelfde dag is ook het boek ‘Het Berchmanianum, van studiehuis tot academiegebouw’ gepresenteerd. Deze ‘biografie van het gebouw’ volgt alle veranderingen die het huis doormaakte vanaf de eerste bouwtekeningen in 1926 tot de ingebruikneming als academiegebouw in 2018. We zien hoe het Berchmanianum met zijn functies meebeweegt en welke plaats het rijksmonument en de oorspronkelijke tuin innemen op de campus Heyendaal. Auteurs van het boek zijn: Annelien Krul, Wies van Leeuwen, Agnes van der Linden, Lillian Waanders, met medewerking van Michel ter Berg. Het boek is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de boekhandel.

Klok
De klok van het monumentale Berchmanianum wordt vanaf maandag weer geluid. Buurtbewoners vragen hier al langer om, tegelijkertijd mag het van andere buurtbewoners ook stil blijven. Daarom zal de klok, na de opening van het gebouw, alleen op de hele uren, tussen 8.00 en 20.00 uur, luiden.

Deel dit bericht!

Reacties

Henk Sikking
23 januari 2019

Mooi om te lezen. Heb je ook wat beeldmateriaal bij dit bericht, dat maakt het nog interessanter. Daarna zal ik het ook uitlichten.