MijnBrakkenstein.nl

Inloggen of inschrijven

Groot onderhoud bos Berchmanianum

  • 106 weergaven


Het bos bij het Berchmanianum krijgt dit jaar ingrijpend maar noodzakelijk onderhoud. Een fikse storm in 2018, twee opeenvolgende droge zomers en vraatzuchtige letterzettertjes hebben een deel van het bos onherstelbaar aangetast. De schade aan de sparren bij het Berchmanianum is zo groot dat de bomen, onder meer vanwege de veiligheid voor mens en dier, verwijderd moeten worden.
Zie ook: Letterzettertje teistert sparrenbos Berchmanianum.

Verwijdering dode bomen langs Disveldpad
In de week van 24 februari starten de eerste werkzaamheden. Voor de veiligheid van fietsers en voetgangers worden nu eerst de aangetaste bomen aan beide zijden van het Disveldpad, over een strook van ca 20 meter, verwijderd. Omdat het broedseizoen in maart begint, volgt de rest van het aangetaste sparrenbos in het najaar. Vanwege het risico van afbrekende takken zijn de wandelpaden in het betreffende gebied al eerder afgesloten. Zie ook: Maatregelen voor onderhoud en veiligheid in bos Berchmanianum

De plattegrond geeft aan welke delen van het bos het betreft.


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.