Het is weer vijgentijd:
Ingrediënten
voor 4 personen
4 verse vijgen
200 g parelcouscous
200 g gemengde paddenstoelen
150 g rucola
20 g pijnboompitten, geroosterd
olijfolie
zout en peper
voor de dressing
1 citroen, het sap
4 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
2 tl mosterd
1 tl agavesiroop
Bereidingswijze
1. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Verwijder van de warmtebron en laat afkoelen. Breng op smaak met zout en peper en olijfolie.
2. Doe de paddenstoelen in een koekenpan en roerbak voorzichtig tot ze mals zijn en vocht beginnen los te laten.
3. Ontdoe de vijgen van hun steeltjes en snij in partjes.
4. Maak nu de dressing door alle ingrediënten in een kommetje te doen en goed te mengen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
5. Verdeel de rucola en de parelcouscous over een grote serveerschaal. Besprenkel het geheel met de dressing en verdeel de paddenstoelen en vijgen over de salade. Voeg als laatste de geroosterde pijnboompitten toe en je bent klaar om het te serveren!