Heerlijk Mexicaans mengsel van kip en groenten in een kruidige tomatensaus onder een laagje Bugles chips en gegratineerde kaas.
Ingrediënten
- 1 zak Bugles a 125 gr of tortilla chips
- 160 gr (vega)kip
- 1 paprika
- 1 klein blikje mais
- 1 rode ui
- 130 gr zwarte bonen (uitgelekt)
- Snuf komijn, snuf paprikapoeder, snuf peper en zout
- 2 eetlepels salsa saus
- 300 ml gezeefde tomaten
- 75 gr geraspte kaas
- 1 handje bosui
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Snijd en fruit de ui fijn. Voeg de (vega)kip in stukjes toe. Snijd de paprika klein en bak mee.
Voeg komijn, paprikapoeder en peper en zout toe. Laat de mais en bonen uitlekken en voeg toe aan de pan met kip en paprika. Voeg de gezeefde tomaten toe en de salsa saus. Laat het mengsel een paar minuutjes pruttelen.
Doe de saus in een ovenschaal. Verdeel de Bugles /tortilla chips erover. Bestrooi royaal met kaas. Gratineer de ovenschotel 5 minuten tot de kaas mooi gesmolten is. Let op dat de Bugles/tortilla chips niet donker worden. Garneer de Bugles/tortilla chips schotel met wat bosui en extra mais